Mešani pevski zbor Rosika

četrtek, 4. julija 2013, avtor Iris Kurnik

Sestavili smo se s preprosto željo – peti. Različni ljudje glede na starost, izobrazbo in poklic. Lovrenčani, ki pa so jim kmalu sledili petja željni iz Radelj, Mute, Ožbalta in še kod. Tako smo sedaj zbrani skorajda z vseh vetrov, da pod vodstvom mlade zborovodkinje Smiljane Lunić zanosno prepevamo ljudske, ponarodele in nam morda najbolj ljube zabavne, popevke, črnske duhovne. No, mladi smo pravzaprav vsi, ne le zborovodkinja – ker, kjer je pesem doma, srce ostaja mlado.

Tako sedaj prepevamo v našem kraju in drugod; organiziramo vsakoletni koncert z gosti, nastopamo na različnih dogodkih/prireditvah, organiziramo predstave tudi drugih žanrov, za letošnjo sezono pa načrtujemo tudi prvo predstavitev na zborovski reviji. Verjamemo, da ima vsak od nas dar, s katerim lahko osrečuje sebe in druge. Naš skupni dar je pesem.

Pa tudi predstavimo se najlažje s pesmijo – takrat niso pomembna leta, kaj bomo imeli oblečeno, niti ali bom stal v prvi ali drugi vrsti. Takrat samo pojemo, ker radi pojemo in to smo mi – Rosika, ta skrivnostna roža, lepotica z močvirnatih tal, po kateri nosimo ime. Naj vam zapojemo. 

Kontakt:

Mešani pevski zbor Rosika Lovrenc na Pohorju
Gaj 1
2344, Lovrenc na Pohorju

Predsednica društva:
Iris Kurnik
031/578-448

Zborovodkinja in umetniški vodja zbora:
Smiljana Lunić