Levstikova pot od Litije do Čateža

sobota, 21. novembra 2015, avtor Estera Paradiž, foto Branko in Matic

Minulo soboto, 14. novembra 2015, smo se lovrenški planinci podali na potep po Levstikovi poti. Zgodaj zjutraj smo se odpravili proti Litiji. Po razburljivi vožnji, prvi jutranji kavici in kolačkih smo prispeli v Litijo. Tam smo se združili z ostalimi pohodniki in se podali po Levstikovi poti, ki nas je vodila vse do Čateža.

Letos je potekalo že 29. tradicionalno mednarodno popotovanje po Levstikovi poti. Skupaj z ostalimi pohodniki smo se podali na 22 km dolgo pot, ki nas je vodila po označeni Levstikovi poti skozi tri občine (Litija, Šmartno pri Litiji, Trebnje). Na poti so se predstavila društa in posamezniki s svojimi izdelki, ogledali smo si tudi sušilnico sadja in njihove znamenite zidanice. Ker je bilo vreme sončno, smo imeli lep pogled na okoliške vrhove. Ob prihodu v Čatež nas je pričakala prava »veselica« z živo glasbo. Poskrbljeno je bilo za pijačo in jedačo, pozabili niso niti na sladice.

Čeprav utrujeni, smo se po dobrih šestih urah hoje vrnili na avtobus in se z lepimi mislimi in spomini podali nazaj proti domu.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=